Műholdon újra sugároz a görög köztévé

Az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) csütörtök esti közlése szerint a szervezet segítségével újra láthatják az ERT görög köztévé hírcsatornájának műsorát a műholdas sugárzásra előfizető görögök.
A genfi székhelyű EBU az MTI brüsszeli tudósítóját arról tájékoztatta, hogy csütörtök délutánig csak a genfi központból, az EBU webhelyén, az internet révén tudták elérhetővé tenni az ERT műsorát. Az EBU mérnökeinek azonban - tették hozzá - sikerült olyan "megkerülő megoldást" találniuk, amelynek révén délután óta az EBU athéni földi állomásán keresztül is továbbítani tudják az ERT szaloniki stúdiójában készülő műsort.

Az ERT jele - közölte az EBU - Európában a Hotbird 13A, Ázsiában az APSTAR 7, Óceániában pedig az Intelsat 19 és Optus D2 műholdon érhető el.

A görög közszolgálati televízió (ERT) munkatársai továbbra is a székházban vannak, és folytatják az adást annak köszönhetően, hogy más csatornák továbbítják a műsorukat.

Az Európai Műsorszórók Uniója - az Eurovízió és az Eurorádió működtetője -, amely 56 ország közmédia-intézményét fogja össze, egy másik közleményében arról számolt be, hogy 39 országból 50 közmédia-vezető írta alá közös állásfoglalásukat, követelve az ERT tévéállomás normális működésének azonnali helyreállítását.

"A görög kormány antidemokratikus és szakszerűtlen lépése aláássa a görög közmédia létét és a kormánytól való függetlenségét" - olvasható a nyilatkozatban, amelynek aláírói közt található az EBU közlése szerint Jónás István, a Magyar Rádió és Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója is.

Csütörtökön több mint 12 ezren tüntettek Athénban a bezárás ellen tiltakozva. Országszerte további tüntetések is voltak, a szervezők szerint ezekben összesen legalább húszezren vettek részt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu