Ismét rengett a föld Toscanában

A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengést mértek vasárnap délután az olaszországi Toscana tartományban, ahol péntek óta mozog a föld.
Személyi sérülés nem történt és jelentős anyagi kár sem keletkezett. Az utóbbi napok rezgéseiben megrepedt épületek kisebb darabjai estek csak le. Az újabb földmozgás, amelynek epicentruma most is Lucca és Massa Carrara között volt mintegy tíz méteres mélységben, azonban nagyobb pánikot okozott, mint a korábbiak. A rezgést a toscanai Versilia tengerpartján, egészen Milánóig érezni lehetett. Olasz hírügynökségi jelentések szerint a Marina di Carrara tengerpartján napozók össze-vissza szaladtak a strandon félelmükben.

Péntek óta egymást követik a földrengések Toscanában. A legelső lökés ereje a Richter-skála szerint 5,2-es volt, ezt utórezgések követték, amelyek között a vasárnapi volt a legerősebb. Az érintett városok polgármesterei szerint az elmúlt éjszakákat az utcákon és az autóiban töltő lakosság idegzete pattanásig feszült. Az emberek egy pusztító földrengés érkezésétől tartanak, ahogyan 2009-ben Abruzzóban és tavaly Emilia-Romagnában történt.

Franco Gabrielli, a polgári védelem vezetője közleményben hangsúlyozta, hogy a földrengéseket nem lehet előre megjósolni. Egyúttal közölte, hogy a pánikkeltőket a polgári védelem feljelenti a hatóságoknál.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan