Ismét rengett a föld Toscanában

A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengést mértek vasárnap délután az olaszországi Toscana tartományban, ahol péntek óta mozog a föld.
Személyi sérülés nem történt és jelentős anyagi kár sem keletkezett. Az utóbbi napok rezgéseiben megrepedt épületek kisebb darabjai estek csak le. Az újabb földmozgás, amelynek epicentruma most is Lucca és Massa Carrara között volt mintegy tíz méteres mélységben, azonban nagyobb pánikot okozott, mint a korábbiak. A rezgést a toscanai Versilia tengerpartján, egészen Milánóig érezni lehetett. Olasz hírügynökségi jelentések szerint a Marina di Carrara tengerpartján napozók össze-vissza szaladtak a strandon félelmükben.

Péntek óta egymást követik a földrengések Toscanában. A legelső lökés ereje a Richter-skála szerint 5,2-es volt, ezt utórezgések követték, amelyek között a vasárnapi volt a legerősebb. Az érintett városok polgármesterei szerint az elmúlt éjszakákat az utcákon és az autóiban töltő lakosság idegzete pattanásig feszült. Az emberek egy pusztító földrengés érkezésétől tartanak, ahogyan 2009-ben Abruzzóban és tavaly Emilia-Romagnában történt.

Franco Gabrielli, a polgári védelem vezetője közleményben hangsúlyozta, hogy a földrengéseket nem lehet előre megjósolni. Egyúttal közölte, hogy a pánikkeltőket a polgári védelem feljelenti a hatóságoknál.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu