Megtalálták a szibériai helikopterbaleset túlélőit

Több mint egynapos keresés után szerdán megtalálták a kelet-szibériai Jakutföldön történt helikopterbaleset 4 túlélőjét.
A helikopteren utazó 28 főből egy 12 éves fiú és a háromfős legénység élte túl a Mi-8-as típusú orosz helikopter zuhanását. Mind a négyüket kórházba kellett szállítani. A kamasz fiúnak a gerince sérült meg. Az utasok között 11 gyermek volt.

A túlélőket és a teljesen kiégett helikoptert csak a jelzőrakéták segítségével találták meg a mentőegységek moszkvai idő szerint este fél hatkor - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője. Oleg Voronov megerősítette, hogy a keddi súlyos légi baleset többi áldozatát nem tudták megmenteni. Ennek ellenére a mentőakciót folytatják.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a katasztrófában 19-en haltak meg.

A bajba jutottak segítségére kedden azonnal mentőhelikopterek indultak, de a rendkívül felhős időjárás miatt nem tudtak leszállni. A helikopter a Gyeputatszkij telep és Kazacsje falu között menetrendszerűen közlekedett.

A helikopter egy hágón átrepülve erős légáramlatba került. Emiatt nekiütközött a hegyoldalnak, majd lezuhant és kigyulladt.

Legutóbb májusban ért baleset orosz Mi-8-as helikoptert az Irkutszki területen. A lezuhant gép fedélzetén kilencen haltak meg.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu