Újabb erős földrengés Indonéziában

Heves, a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia nyugati részét a Mentawai-szigetek mentén szombaton, a lakosság pánikba esett, de az előzetes jelentések nem számoltak be áldozatokról vagy nagyobb károkról.
Az amerikai geofizikai központ (USGS) jelentésében azt írta, hogy a földmozgás a Szumátra szigetén lévő Bengkulutól 195 kilométerre nyugatra, 23 kilométeres mélységben történt.

A Mentawai-szigeteken lévő Sikakap városban az emberek félelmükben az utcára özönlöttek, és magasabban fekvő helyekre igyekeztek, tartva egy esetleges szökőártól. A hatóságok azonban nem adtak ki szökőárriadót.

Indonézia a csendes-óceáni, úgynevezett tűzgyűrű része, ahol a tektonikus lemezek ütközése gyakran vált ki szeizmikus és vulkáni tevékenységet.

Négy nappal ezelőtt, egy 6,1-es erősségű rengésben 35 ember meghalt és több mint 4300 épület megrongálódott Aceh tartományban.

Kilenc éve, 2004-ben a külföldi turisták által is kedvelt acehi partoknál történt 9,1-es erősségű rengés következtében az Indiai-óceánon szökőár pusztított, amelynek 13 országból összesen 230 ezer halálos áldozata volt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu