Kiraboltak ki egy idős asszonyt Söjtörön

Két, símaszkot viselő fiatal rabolt ki otthonában egy idős nőt a Zala megyei Söjtörön. Az elkövetőket a rendőrség fél órán belül elfogta.
Farkas Tibor, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a két tizenhat éves fiú szombat este szétrúgta az idős nő otthonának bejárati ajtaját, majd a lakásba bejutva egyikük ütlegelni kezdte az ágyban fekvő, védekezésre képtelen 92 éves asszonyt, társa pedig értékek után kutatott a lakásban. Mivel nem találtak semmit, párnát szorítottak az idős nő fejére, ezzel kényszerítették arra, hogy átadja nekik a megtakarított pénzét, csaknem félmillió forintot.

A két fiatal a pénzzel együtt elhagyta a lakást, az idős asszony pedig félelmében felmenekült a padlásra. Segélykiáltását meghallotta a szomszéd, és értesítette a rendőrséget.

Az egyedül élő nőnek sikerült letépni egyik támadója fejéről a maszkot, így pontos személyleírást tudott adni a rendőröknek - mondta a rendőrkapitány. A helyi körzeti megbízott fél óra alatt elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi fiatalt. Beismerték tettüket, az elrabolt összeg nagy részét megtalálták náluk.

Farkas Tibor tájékoztatása szerint egyik elkövető a rendőröknek azt mondta, hogy a pénz szórakozásra kellett nekik.

Az idős nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel a zalaegerszegi kórházban ápolják.

A rendőrség rablás gyanúja miatt őrizetbe vette a két fiatalt, és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu