A megszökött foglyok negyedét elfogták

Az indonéz hatóságoknak sikerült elfogniuk 64 foglyot azon 240 közül, akinek sikerült megszöknie az észak-szumátriai Medan börtönéből a csütörtöki börtönlázadást követően.
A rendőrség szóvivője elmondta, hogy az elfogottak között olyanok is vannak, akiket terrorizmus miatt ítéltek el. Bejelentette, hogy a rendőrség a hadsereggel együtt kezdett hajtóvadászatot a szökésben levő foglyok után, és mintegy 800-an a térségben felállított útakadályoknál ellenőrzik a forgalmat.

A medani börtönben azt követően tört ki lázadás, hogy áramszünet miatt leállt az ivóvíz-szolgáltatás. A rabok és a biztonsági erők összecsapásában három elítélt és a börtön két alkalmazottja meghalt, 240-en fogolynak pedig sikerül t megszöknie.
A hatóságok elismerték, hogy túlzsúfolt a medani börtön, amelyet 1500 elítélt befogadására terveztek, ám jelenleg mintegy 2600 rabot őriznek ott. A börtönlázadás után az indonéz parlament bejelentette, felkéri az ország vezetését, hogy javítson az indonéz börtönökben a fogva tartás embertelen körülményein.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu