Kína délnyugati tartományát elmosta az eső

Az utóbbi 9 nap alatt 31-en meghaltak és 171-en eltűntek a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban azokban az áradásokban, amelyeket a szűnni nem akaró felhőszakadások okoztak - jelentette szombaton a központi kínai televízió.
A híradás szerint Lusan járás Jaan városának hatóságai arra kényszerültek, hogy közel 34 ezer embert telepítsenek ki az áradások sújtotta városból. A július 4. óta tartó felhőszakadások miatt keletkezett közvetlen károkat 1,9 milliárd dollárra becsülik a környéken.

A pekingi televízió arról adott hírt, hogy az eltűntek utáni kutatás, valamint a veszélyeztetett helyeken kezdett mentési munkálatok folytatódnak, és továbbra sincsenek pontos adatok az áldozatok számáról.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a felhőszakadások okozta károkról szóló jelentésében idézte Li Ko-csiang miniszterelnököt, aki hangsúlyozta annak fontosságát, hogy javítsák az időjárás-változások megfigyelésének rendszerét, kellő időben tájékoztassák a lakosságot a várható esőzésekről, és figyeljék a gátak, valamint a víztározók állapotának az alakulását.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu