Mexikó: 300 álarcos, lövöldözés

Fegyveresek lelőtték egy önkéntes települési őrség legalább öt tagját, további hetet pedig megsebesítettek hétfőn a Mexikó nyugati részén található Michoacán szövetségi államban - közölték a hatóságok.
Los Reyes város mintegy 300 álarcos, egyenpólót viselő tagja összegyűlt a városháza előtti téren, és bejelentették, hogy átveszik a rendőrség feladatait a városban. Néhány perccel később három támadó tüzet nyitott rájuk, agyonlőtt közülük hármat, valamint egy rendőrt és egy járókelőt.

A gyűlést megelőzően az önvédelmi erők képviselői sajtótájékoztatót tartottak, és ezen bejelentették, hogy megtisztítják a várost a bűnözéstől, és hogy beszélni akarnak a polgármesterrel. Megvádolták a rendőrséget azzal, hogy összefonódott a szervezett bűnözéssel, és arra kérték a szövetségi rendőrséget és a hadsereget, hogy megerősítésükre vezényeljen hivatásosokat a városba.

Az utóbbi időben több önvédelmi csoport alakult Michoacánban és a szomszédos Guerrero államban, de több esetben felmerült a gyanú, hogy az önkéntesek törvényt szegnek, megsértik az általuk őrizetbe vett emberek jogait, vagy egyes esetekben együttműködnek a bűnözőkkel.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu