Újabb halálos összecsapások Kairóban

Hat halálos áldozata volt kedd reggel a megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei és ellenfelei közötti összecsapásoknak az egyiptomi fővárosban, Kairóban - közölte egy egészségügyi tisztviselőt idézve az al-Ahram napilap internetes oldala.
Legalább harminchárman megsérültek az elmozdított államfő mellett kiálló Muzulmán Testvériség mozgalom által a Kairói Egyetemnél szervezett tiltakozásban.

A városközponthoz közel fekvő egyetem, valamint a Kairó északkeleti részében lévő al-Adavíja mecset az iszlamisták három hete tartó megmozdulásainak két állandó helyszíne.

A korábbi, hétfői összecsapások a főváros központjában lévő Tahrir téren, a Hoszni Mubarak akkori államfő elleni 2011-es felkelés helyszínén történtek. Itt, valamint a főváros egyik külvárosában, Kalijub településen hétfőn négyen haltak meg.

A politikához köthető erőszakos cselekményeknek Egyiptomban június vége óta mintegy 150 halálos áldozata volt. További mintegy 40 ember vesztette életét a hadsereg és a rendőrség tagjai elleni fegyveres támadásokban, valamint a hadseregnek a radikális szélsőségesek elleni műveleteiben ugyanebben az időszakban a Sínai-félszigeten, az Izraellel és a Gázai övezettel határos területen.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu