Sandy hurrikán: sok kisbaba fogant

A kilenc hónappal ezelőtt lecsapott Sandy hurrikán idején fogant babák „áradatára” készülnek a New Jersey-i kórházak.
„Őrült egy időszak volt” - mondta Steven Morgan, a neptune-i Jersey Shore University Medical Center szülészeti és nőgyógyászati részlegének munkatársa. - Rengetegen voltak otthon, sok embernek nem volt televíziója és nyilvánvalóan sokan összebújtak." A kórházban várhatóan 200 baba fog születni a hónapban: negyvennel több, mint 2012 júliusában.

A Long Branch-i Monmouth Egészségügyi Központban nagyjából 500 babát fognak világra segíteni a hónapban - mondta Robert Graebe, a kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezetője, hozzátéve, hogy tavaly ugyanekkor 371 csecsemő született az intézményben. Mindkét kórház kibővített személyzettel készül a nyári baby-boomra.

A Sandy hurrikán október 29-én csapott le a térségre, több mint kétszáz halálos áldozatot követelve és 50 milliárd dolláros kárt okozva az Egyesült Államok keleti partvidékén. New Jerseyben sokan maradtak áram nélkül a vihar pusztítása miatt.

A felfokozott izgalmi állapot, a vészhelyzet és veszély érzet - úgy tűnik - arra sarkallja az embereket, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek, egyfajta ellensúlyozásaként az eseményeknek - mondta Christine Tintorer, a Monmouth Medical Center pszichiátere. - Ez egyfajta pszichoblablának tűnhet, de úgy vélem, hogy bizonyos primitív ösztönhöz lehet köze, a fajfenntartáshoz.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu