Burgaszi merénylet: itt a két gyanúsított

A bolgár belügyminisztérium felfedte csütörtökön a kilétét annak a két embernek, aki a gyanú szerint részt vett a tavaly nyári burgaszi merénylet elkövetésében. Harmadik társuk, az öngyilkos merénylő, a helyszínen életét vesztette.
A szaktárca közleményéből kiderül, azt gyanítják, hogy a 32 éves Meliad Ferah - ismertebb nevén Huszein Huszein - ausztrál állampolgár és a kanadai illetőségű, 25 éves Hasszán el-Hadzs Hasszán segített a támadás végrehajtásában. A minisztérium által közzétett fényképek tanúsága szerint előbbinek kreol bőre és barna szeme, utóbbinak világos bőre, vastag szemöldöke és barna szeme van.

Tavaly július 18-án a Fekete-tenger partján fekvő Burgaszban elkövetett robbantásos merényletben öt izraeli turista, egy bolgár buszsofőr és az egyik merénylő vesztette életét. Utóbbi személyazonosságát nem fedték fel. A belügyminisztérium korábbi közlése szerint a libanoni Hezbollah radikális síita szervezet áll a támadás mögött.

A bolgár szaktárca közölte: a két gyanúsított több Burgaszhoz közeli üdülőhelyen is látták a támadást megelőző három hétben. A nyomozók információi szerint hamis személyigazolvánnyal több hotelban is megszálltak és autót is béreltek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu