Hárommillióan vettek részt a virrasztáson

Három millióan vettek részt a Rio de Janeiró-i Copacabana strandon megtartott szombat éjszakai virrasztáson, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó utolsó előtti eseményén.
Ferenc pápa ismét óriási népszerűségnek örvendett a fiatalok körében: amire nyitott oldalú autója este odaért a parton a virrasztás központi helyéhez, a hátsó ülésen már nagy halomban álltak a sportmezek, a zászlók és a virágok, amelyeket a zarándokok dobáltak be neki, miközben elhaladt előttük.

A négy kilométer hosszú parton a fiatalok lustán elnyúltak a homokban, falatoztak és készültek az egész éjszaka tartó, szendergéssel vegyes virrasztásra, hogy utána reggel részt vegyenek a találkozó utolsó eseményén, a vasárnapi misén. Sokan meghatódva, könnybe lábadt szemmel hallgatták, amint a pápa kérte őket, hogy építsék fel saját egyházukat, amint Assisi Szent Ferenc is tette annak idején isteni hívásra.

"Jó katolikusnak lenni olyan, mint futballedzésen részt venni. Jézus viszont olyasmit ad nekünk, ami még a világbajnokságnál is nagyszerűbb dolog" - mondta az egyházfő derültséget kiváltva a zarándokokból, akik köztudottan szintén egy futballrajongó nemzet fiai.

Brazíliában jövőre lesz a labdarúgó-világbajnokság. A pápa tréfája akár rosszul is elsülhetett volna, hiszen az ő hazája - Argentína - a labdarúgásban Brazília legnagyobb riválisának számít. Ferenc pápa a Buenos Aires-i San Lorenzo klub örökös szurkolója.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu