Bolgár diplomata az iraki képviselő

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Nikolaj Mladenov, volt bolgár külügyminisztert nevezte ki iraki különleges képviselőjének, és az ottani ENSZ-misszió, az UNAMI vezetőjének. Mladenov fogja felváltani a poszton a német Martin Koblert, akinek a főtitkár hálás az UNAMI kiváló vezetéséért - közölte egy nyilatkozatban Ban szóvivője.
Mladenov nagy közszolgálati tapasztalat birtokában foglalja el új pozícióját: külügyminiszter volt 2010 februárjától 2013 márciusáig, és védelmi miniszter 2009 júliusától 2010 januárjáig. A miniszter bolgár parlamenti képviselő is volt 2001-től 2005-ig, és az Európai Parlament külügyi bizottságának iraki delegációjában is dolgozott 2007 májusától 2009 júniusáig - emlékeztet a nyilatkozat.

A 2003-ban létrehozott UNAMI-t azzal bízták meg, hogy tanácsokkal segítse az iraki kormányt és az ország népét több területen, így a politikai párbeszédben, a nemzeti megbékélésben, segítse a választási folyamatokat, a népszámlálás előkészítését, a regionális párbeszédet Irak és szomszédai között, mozdítsa elő az emberi jogok érvényesülését, a törvénykezési és igazságszolgáltatási reformokat.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu