Az „áldozatokért” demonstrál a Koppány Csoport

A devizahitelezés „áldozatainak” emlékére kezdett demonstrációt péntek délután Budapesten a Koppány Csoport.
A „gyászmenetnek” nevezett tüntetésen azoknak az otthonát keresik föl, akiket felelősnek tartanak a devizahitelezés nyomán kialakult helyzetért. A demonstráció résztvevői banki vezetők lakóhelye mellett fel akarják keresni Orbán Viktor miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő otthonát is.

Ezzel kapcsolatban Balog István, a szervező Koppány Csoport alelnöke elmondta: tisztában vannak azzal, hogy a Terrorelhárítási Központ lezárta a kormányfő házához vezető utat, ám olyan közel mennek, amilyen közel csak tudnak. Abban reménykednek, hogy kimegy hozzájuk a miniszterelnök - mondta.

A menet indulásának helyszínén, az Alkotmány utcában mintegy 150 ember gyűlt össze, aki 30 járművel, személyautókkal és mikrobuszokkal gyülekezett. A kocsikon gyászszalagok, gyász- és nemzetiszín lobogók láthatók. Emellett olyan transzparensek, amelyeken az szerepel „Az is gyilkos, aki öngyilkosságba hajszol egy másik embert”, „Megvédjük házainkat, nem hagyjuk, hogy kifosszanak minket”, továbbá „Követeljük a kilakoltatások és végrehajtások azonnali leállítását, a devizahitelek teljes eltörlését, az átvert emberek kártérítését”.

A konvojt erős rendőri biztosítás kíséri.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu