Az „áldozatokért” demonstrál a Koppány Csoport

A devizahitelezés „áldozatainak” emlékére kezdett demonstrációt péntek délután Budapesten a Koppány Csoport.
A „gyászmenetnek” nevezett tüntetésen azoknak az otthonát keresik föl, akiket felelősnek tartanak a devizahitelezés nyomán kialakult helyzetért. A demonstráció résztvevői banki vezetők lakóhelye mellett fel akarják keresni Orbán Viktor miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő otthonát is.

Ezzel kapcsolatban Balog István, a szervező Koppány Csoport alelnöke elmondta: tisztában vannak azzal, hogy a Terrorelhárítási Központ lezárta a kormányfő házához vezető utat, ám olyan közel mennek, amilyen közel csak tudnak. Abban reménykednek, hogy kimegy hozzájuk a miniszterelnök - mondta.

A menet indulásának helyszínén, az Alkotmány utcában mintegy 150 ember gyűlt össze, aki 30 járművel, személyautókkal és mikrobuszokkal gyülekezett. A kocsikon gyászszalagok, gyász- és nemzetiszín lobogók láthatók. Emellett olyan transzparensek, amelyeken az szerepel „Az is gyilkos, aki öngyilkosságba hajszol egy másik embert”, „Megvédjük házainkat, nem hagyjuk, hogy kifosszanak minket”, továbbá „Követeljük a kilakoltatások és végrehajtások azonnali leállítását, a devizahitelek teljes eltörlését, az átvert emberek kártérítését”.

A konvojt erős rendőri biztosítás kíséri.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan