Tálib foglyokat engedtek szabadon Pakisztánban

Tálib foglyokat engedtek szabadon Afganisztánban - jelentette be szombaton az iszlámábádi külügyminisztérium.
Hivatalos források szerint a lépés a remélt afganisztáni békefolyamat felgyorsítását, az afgán kormány és a tálibok közötti megbékélés előmozdítását szolgálja. Pakisztán afganisztáni kérésre ebben közvetítői szerepet tölt be.

A hét tálib fogoly szabadon bocsátására azt követően került sor, hogy a közelmúltban Iszlámábádban a pakisztáni vezetőkkel folytatott tárgyalásokat Hamid Karzai afgán elnök. Karzai megerősítette: Kabul szerint Pakisztán kulcsszerepet tölt be az afganisztáni béke helyreállításában. Az afgán államfő Pakisztán támogatását kérte a tálibokkal való béketárgyalások tető alá hozására.

A szabadon bocsátott foglyok között olyan tálibok is vannak, akik korábban az afgán kormányzat elleni támadások szervezői, illetve irányítói közé tartoztak. Megfigyelők szerint ezért fennáll a veszélye annak, hogy ismét a tálib ellenállást erősíthetik majd.

Kabulban ennek ellenére üdvözölték a pakisztáni lépést. Afgán hivatalos személyiségek annak a remények adtak hangot, hogy az intézkedés előmozdíthatja a nemzeti megbékélés folyamatát.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan