Tizenhat év után került elő egy elhagyott fiú

Tizenhat év után került elő az szibériai Altaj vidéki erdőkből egy magára hagyott fiú, aki eddig remetékkel élt - számolt be róla kedden az orosz sajtó.
A húsz év körüli fiúra Belokurina nevű város közelében találtak rá. Egy falusi asszony vitte el a hatóságokhoz. Az orosz sajtóban szibériai remetének nevezett fiú saját elmondása szerint 1993-ban született egy Kajtakan nevű falucskában.

A remete Roman Fomin ügyész tudomása szerint sohasem járt iskolába, nem látta orvos sem, nem szokott az emberekhez és elképzelése sincs az erdőn kívüli világról. Egy földbe vájt kunyhóban élt 1997-től a szüleivel, akik májusban magára hagyták. Bizonyára úgy gondolták, hogy már egyedül is elboldogul - tették hozzá az illetékesek. A fiú egészséges, jó állapotban van, lassan beszél, de nem akarja elhagyni a kunyhót, ahova visszavárja a szüleit. Attól tart csupán, hogy nélkülük nem tudja átvészelni a telet.

Ha valóban nagykorú, nem lehet arra kényszeríteni, hogy eljöjjön onnan, ráadásul a szüleit sem terheli ezért felelősség - állapította meg rezignáltan az ügyész.

A különös eset nem egyedi Oroszországban. 2011 novemberében például Szentpétervár Balti-tengerhez közeli kerületében két elhanyagolt kislányt találtak a szociális gondozók. A 6 és 4 éves gyermekek nem tudtak beszélni, csak ugatásszerű hangokat adtak ki, és sohasem ettek meleg ételt. A szakemberek azt valószínűsítették, hogy alkoholista szüleik nem gondoskodtak róluk, így a kislányok a kutyák között húzták meg magukat.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu