Tizenhat év után került elő egy elhagyott fiú

Tizenhat év után került elő az szibériai Altaj vidéki erdőkből egy magára hagyott fiú, aki eddig remetékkel élt - számolt be róla kedden az orosz sajtó.
A húsz év körüli fiúra Belokurina nevű város közelében találtak rá. Egy falusi asszony vitte el a hatóságokhoz. Az orosz sajtóban szibériai remetének nevezett fiú saját elmondása szerint 1993-ban született egy Kajtakan nevű falucskában.

A remete Roman Fomin ügyész tudomása szerint sohasem járt iskolába, nem látta orvos sem, nem szokott az emberekhez és elképzelése sincs az erdőn kívüli világról. Egy földbe vájt kunyhóban élt 1997-től a szüleivel, akik májusban magára hagyták. Bizonyára úgy gondolták, hogy már egyedül is elboldogul - tették hozzá az illetékesek. A fiú egészséges, jó állapotban van, lassan beszél, de nem akarja elhagyni a kunyhót, ahova visszavárja a szüleit. Attól tart csupán, hogy nélkülük nem tudja átvészelni a telet.

Ha valóban nagykorú, nem lehet arra kényszeríteni, hogy eljöjjön onnan, ráadásul a szüleit sem terheli ezért felelősség - állapította meg rezignáltan az ügyész.

A különös eset nem egyedi Oroszországban. 2011 novemberében például Szentpétervár Balti-tengerhez közeli kerületében két elhanyagolt kislányt találtak a szociális gondozók. A 6 és 4 éves gyermekek nem tudtak beszélni, csak ugatásszerű hangokat adtak ki, és sohasem ettek meleg ételt. A szakemberek azt valószínűsítették, hogy alkoholista szüleik nem gondoskodtak róluk, így a kislányok a kutyák között húzták meg magukat.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan