Elsüllyedt Indonézia partjainál egy menekülteket szállító hajó

Elsüllyedt egy menekültekkel teli hajó Indonézia partjainál. Legalább huszonegyen vízbe fulladtak, nagyjából ötven embert még keresnek - jelentették pénteken az indonéz hatóságok.
A bárka az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigetre tartott. Az utasok jordániai, libanoni, illetve jemeni állampolgárok voltak.

A többségében Afganisztánból, Iránból és Srí Lankából érkező, úti célnak Ausztráliát választó menekültek gyakorta fordulnak meg indonéz vizeken.

A Jávától nyugatra fekvő Cianjur tartomány rendőrségének tájékoztatása szerint helyi lakosok péntek délben vették észre a vízben úszó holttesteket, az áldozatok nagy része gyerek volt. A szerencsétlenül járt hajó körülbelül százhúsz embert szállított, a túlélők utáni kutatás még folyik, eddig huszonöt hajótöröttet sikerült biztonságba helyezni.

Idén eddig több mint 15 ezer menekült kötött ki Ausztráliában, ami éles vitákat váltott ki az ország menekültpolitikáját illetően.

Júliusban Kevin Rudd kormányfő bejelentette, hogy Ausztrália ezentúl az összes hajón érkező menekültet Pápua Új-Guineába irányítja, válaszul arra, hogy drámai mértékben megnövekedett az Indonéziából érkező menekültek száma.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu