Meghalt a Fehér Háznál úttorlaszt áttörő nő

Meghalt az a nő, aki csütörtökön megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt Washingtonban a Fehér Háznál, és emiatt a rendőrök tüzet nyitottak rá - erősítette meg Cathy Lanier rendőrfőnök.
Elmondta, hogy két rendőr sebesült meg az incidensben, de egyikük sem súlyosan.

Megerősítette azt is, hogy az autós üldözést előidéző nő kocsijában egy egyéves kisgyermek is tartózkodott, akit az incidens után egy kórházban biztonságba helyeztek.

A némi pánikot okozó üldözés a Fehér Ház, valamint a Capitolium dombon lévő kongresszusi épületegyüttes között játszódott le, és rövid időre mindkét intézmény munkáját megzavarta. A kongresszusi tagok például csaknem egy órán át kénytelenek voltak felfüggeszteni azt a munkát, amellyel a kormányzati intézmények részleges leállása miatt sürgőssé vált költségvetési kompromisszumot keresik. A pánik amiatt is könnyen keletkezhetett, hogy két héttel ezelőtt egy elmebeteg fegyveres támadást hajtott végre az amerikai haditengerészet egyik washingtoni parancsnoksága ellen, 12 embert megölt, majd őt is agyonlőtték.

A rendőrség képviselői megerősítették: elszigetelt eset volt a csütörtöki, semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A nagy fekete személygépkocsit mintegy 20 rendőrautó üldözte, miután megpróbált áttörni az úttorlaszon. A rendőrség a hivatalos sajtótájékoztatón sem közölte, hogy a lelőtt 34 éves nőnek volt-e fegyvere. Egy képviselő úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség információi szerint a nő mentális zavarokkal küzdött.

Később két rendőrségi tisztségviselő - nevük elhallgatását kérve - közölte, hogy a nőt Miriam Carey-nek hívták, stamfordi illetőségű volt, Connecticut szövetségi államból.

Carey anyja az ABC tévének nyilatkozva elmondta, hogy lánya szülés utáni depresszióba esett, miután tavaly augusztusban megszülte Erica nevű lányát, majd néhány hónappal később depressziója olyan súlyossá vált, hogy kórházi ápolásra szorult. Erőszakcselekményt azonban soha nem követett el - állította, hozzátéve: nem tudja, lánya miért utazott Washingtonba, neki azt mondta előzőleg, hogy a kislányt viszi egy Connecticut állambeli orvoshoz.

Az ABC értesülése szerint Miriam Carey szájhigiénikus volt, és főnöke mindig vidám embernek írta le őt.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan