Csatlakozott az MFB a kockázatitőke-befektetők európai hálózatához

Csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. az Európai Kockázati Tőkealap Befektetők Hálózatához (EVFIN), amelyet többségi állami tulajdonú kockázatitőke-befektetők alapítottak 2011 márciusában - közölte az MFB pénteken.
Az EVFIN elsődleges célja a tagok közötti információ- és tapasztalatcsere, valamint a közös uniós fellépés. A közlemény szerint ezen túl a szervezet tagjai - az Európai Unió törekvésével összhangban - ilyen típusú eszközök fogadására, kezelésére és közvetítésére képes konkrét intézmény- és eszközrendszer kidolgozására is törekszenek, elsősorban a tőkeági kkv-finanszírozás javítására. Ezen keresztül a szervezet a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak pénzügyi forrásainak elosztásában szerephez jutó pénzügyi közvetítői csatornát kíván biztosítani, elsősorban a tőke típusú kkv-fejlesztési termékek közvetítésére.

Az MFB ezzel egy újabb, nagy presztízzsel rendelkező európai uniós érdekképviseleti hálózatnak vált a tagjává, tovább mélyítve a bank és Magyarország integrációját az uniós háttérszervezetekben - áll a közleményben.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu