Bűnösnek találták a volt görög minisztert

Bűnösnek mondta ki egy görög bíróság hétfőn Akisz Cohacopulosz volt görög védelmi minisztert pénzmosás és kenőpénz elfogadása miatt katonai beszerzésekkel összefüggésben.
A 74 éves volt politikust, valamint 16 rokonát, illetve volt munkatársát összesen 55 millió euró kenőpénz elfogadásában találták bűnösnek.

Az egykori befolyásos szocialista politikus 1996 és 2001 között állt a védelmi tárca élén. A vesztegetés német gyártmányú tengeralattjárók és orosz gyártmányú rakéták vásárlásával összefüggésben történt. A büntetés mértékét a következő napokban hirdeti ki a bíróság. A politikus az előző mintegy másfél évet letartóztatásban töltötte.

A korább hírek még arról szóltak, hogy az ítélet csak a következő napokban várható. A bíróság azonban rendkívül gyorsan ítélkezett, és a korábbi minisztert meglehetősen szigorú büntetéssel, 20 év börtönnel sújtotta. A többi vádlott 6 és 16 év közötti börtönbüntetést kapott.

Áprilisban egy másik perben nyolc év börtönbüntetést szabtak ki Cohacopuloszra adócsalás miatt. További büntetésként elkobozták Athén belvárosában álló házát és félmillió euró pénzbüntetésre ítélték. Cohacopulosz tagadja a vádakat.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu