Tűzszerészek haltak meg Thaiföld déli részén

Egy út mentén elhelyezett, gyanúsnak tűnő tárgy vizsgálatakor életét vesztette három tűzszerész hétfőn Thaiföld déli részén.
A rendőrség tájékoztatása szerint a felkelők távirányítással felrobbantottak egy pokolgépet, amikor tűzszerészek érkeztek a helyszínre és vizsgálódni kezdtek.

A robbanás Narathivat tartomány Bacho körzetében történt. A környéken egy másik pokolgépet is találtak, amelyet azonban sikerült hatástalanítani.

A lázadók egyik bevett fogása, hogy riasztják a biztonsági erőket, majd távirányítással működésbe hoznak egy robbanószerkezetet.

Thaiföldön több mint ötezer ember halt meg azóta, hogy 2004-ben iszlamista lázadás robbant ki az ország három déli tartományában.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan