Tűzharcok Mexikóban

Összesen tizenhárom ember vesztette életét három különböző tűzharcban, amely vasárnap tört ki a Mexikó északi részén fekvő Matamoros városban fegyveres civilek és mexikói tengerészgyalogosok között.
Matamoros a mexikói-amerikai határ mentén található, abban a körzetben, ahol már hosszú idő óta brutális háború zajlik az egymással rivalizáló kábítószerrel üzletelő bandák között. Ezúttal vélhetően ezeknek a bandáknak a tagjai támadtak meg a város három különböző pontján tengerész egységeket. A hivatalos közlemény ugyanakkor csak „fegyveres polgári lakosoknak” nevezi a támadókat.

Az ország északi részén ezek a bandák az Egyesült Államokba vezető csempészutakért folytatnak küzdelmet egymással. Általában az Öböl-kartell és a Zetas drogkartell emberei lövik egymást, de sokszor - mint most - a fegyveres erőkkel is megküzdenek.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan