Elrendelték Musarraf szabadlábra helyezését

Pervez Musarraf volt pakisztáni elnök óvadék ellenében való szabadlábra helyezéséről döntött hétfőn egy bíróság.
Musarraf az elmúlt hat hónapot házi őrizetben töltötte, azóta, hogy önkéntes száműzetéséből márciusban visszatért Pakisztánba. Őrizetének megszüntetését korábban már három másik ügyben is elrendelték, de azután egy negyedik eljárással kapcsolatban ismét előzetes letartóztatásba helyezték. A bíróság most a negyedik eljárásban is megszüntette az őrizetet, megnyitva ezzel az utat az előtt, hogy Musarraf ténylegesen visszanyerje mozgásszabadságát.

Musarraf egyik ügyvédje a bírósági döntést ismertetve azt mondta a sajtónak, hogy a politikus nem akarja elhagyni az országot.

Az 1999-ben katonai puccsal hatalomra került Musarraf 2008-ig volt Pakisztán elnöke. Márciusi hazatérése után megkísérelt újra politikai szerepet vállalni, de sikertelenül. Büntetőeljárás indult ellene Benazir Bhutto korábbi miniszterelnök és Akbar Bugti beludzsisztáni szakadár vezető meggyilkolásával kapcsolatban, valamint amiatt, mert az ügyészség szerint 2007-ben jogellenesen hirdetett ki rendkívüli állapotot és mozdította el állásukból az ország főbíróit.

A negyedik eljárásban azzal gyanúsítják, hogy személyes felelősség terheli több mint száz ember haláláért, akik a túszejtők által elfoglalt iszlámábádi Vörös Mecset megrohamozásakor vesztették életüket 2007-ben.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu