Összecsapások Egyiptomban

Egy fiatal férfi életét vesztette a megbuktatott Mohamed Murszi egyiptomi elnök hívei és ellenfelei közötti összecsapásokban Alexandriában pénteken — közölte az észak-afrikai ország belügyminisztériuma.
A 16 éves Iháb Szelimmel a belügyminisztérium közleménye szerint a Murszit támogató Muzulmán Testvériség tagjaitól származó lövések végeztek. A többeket megsebesítő lövöldözés után hét embert őrizetbe vettek.

Eközben Kairó egyik külvárosában az augusztus óta érvényben lévő éjszakai kijárási tilalom feloldásának másnapján több mint 10 ezer Murszi-párti tiltakozó gyűlt össze. Az államfőt eltávolító Abdel-Fattah asz-Szíszi tábornokot ócsárló tömeg az elnöki palota felé indult.

A Kairótól délre található Fajjúm tartományban szintén több ezren tüntettek.

A Muzulmán Testvériség rendszeresen szervez demonstrációt a július 3-án a hadsereg által eltávolított iszlamista államfő mellett.

Egyiptom első demokratikusan megválasztott elnökének megbuktatása óta a hadsereg támogatását élvező új hatóságok hajtóvadászatot indítottak Mohamed Murszi hívei ellen, és több ezer iszlamistát vettek őrizetbe.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu