Halálos cápatámadás Mauinál

Életét vesztette egy kajakos halász a Hawaii második legnagyobb szigete, Maui partjainál, miután egy cápa leharapta a férfi vízbe lógatott lábát.
Az eset a búvárparadicsomnak számító Maui és annak délnyugati partjaitól kevesebb mint 4,8 kilométerre fekvő Molokini nevű apró sziget között történt. A helyi rendőrség szerint az áldozat az 57 esztendős Patrick Briney a Washington állambeli Stevensonból.

Brineyt halásztársa próbálta megmenteni, elsősegélyben részesítette, és segítséget kért egy közelben lévő turistahajótól, amely partra szállította őket. A férfit kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

A támadás a parttól messze történt, de a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy ne menjenek be a vízbe. Egyelőre nem derült ki, hogy milyen cápa okozta a halálos sérülést.

Idén összesen nyolc cápatámadást regisztráltak Maui térségében. Múlt pénteken egy nő szenvedett súlyos sérüléseket egy Mauinál történt támadás során.

Az elmúlt húsz évben átlagosan nagyjából négy nem-provokált cápatámadás történt évente Hawaiin. Idén augusztusban egy német turista belehalt sérüléseibe egy héttel az után, hogy egy cápa leharapta a jobb karját. A húszéves nőt búvárkodás közben, alig kilencven méterre a parttól érte a támadás.

Az előtt 2004-ben hunyt el cápatámadásban megsérült áldozat Hawaii-on: Willis McInnis lábát szörfözés közben harapta le egy tigriscápa, a férfi elvérzett.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu