Hosszú telet jósolt a pennsylvaniai mormota

Rossz hírt osztott meg rajongóival vasárnap Punxsutawney Phil: további hat hétnyi zord telet jósolt a híres pennysylvaniai mormota, amely a közhiedelem szerint képes előre jelezni a tél végét.
A fáma úgy tartja, ha a punxsutawney-i mormota, Phil meglátja az árnyékát február 2-án, a tél még legalább másfél hónapig fog tartani. Ha azonban nem lát árnyékot, korai tavasz várható.

Vasárnap több ezernyi érdeklődő várta a pennsylvaniai településen, hogy előbújjon vackából a mormota. A gondozói szerint idén hosszú telet jósolt.

A kisvárosban 1887 óta folyik a meteorológiai mormotajóslás, amelynek főszereplője a település környékén élő mormotacsalád egy példánya. A mormoták prognózisáról már többször kimutatták, hogy csupán 40 százalékos pontossággal találja el a tél végét.

Tavaly vádat is emelt Punxsutawney Phil ellen az ohiói Bulter megye ügyésze, amiért tévesen jósolt korai tavaszt.

A mormotajóslatot az Idétlen időkig című 1993-ban bemutatott vígjáték tette még népszerűbbé. A produkcióban Bill Murray televíziós riportert alakított, aki a mormotanapra érkezik Punxsutawney-ba, hogy szokás szerint tudósítsa a nagy eseményt.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan