Újabb antiszemita incidens Svédországban

Ismeretlenek horogkereszteket és antiszemita szlogeneket festettek két, zsidó tanulók körében is népszerű iskola falaira Stockholmban - jelentették hétfőn a helyi hatóságok.
Az éjszaka folyamán rasszista falfirkák jelentek meg a belvárosi Vasa Real iskola falain - olvasható a rendőrség sajtóközleményében. A horogkeresztek mellett "Undorító zsidók" és "Heil Hitler" feliratok is felkerültek egy, zsidó és hebraisztikai tanulmányokat kínáló létesítmény falaira. Johanna Engman, az iskola igazgatónője "borzalmasnak és elfogadhatatlannak" nevezte a történteket. A falfirkákat hétfő reggel eltávolították.

Ugyanabban a kerületben egy másik oktatási intézmény, egy multikulturális családból származó gyerekeket befogadó gimnázium is vandálok áldozatául esett. "Igazán szomorú, ami az intézményünkben történt, mivel jól jellemzi a svéd társadalom mai állapotát" - mondta az iskola egyik munkatársa.

Neonácikkal csaptak össze Malmöben

A hét végén négy ember sebesült meg Malmö városban, ahol egy feminista tüntetésen részt vevő baloldali aktivisták és a Svéd Demokraták nevű neonáci párt tagjai csaptak össze. Januárban ismeretlen elkövetők egy stockholmi mecset kapujára festettek horogkereszteket.

Jelenleg is bírósági eljárás folyik egy svéd neonáci mozgalom tagjai ellen, akik a főváros egyik negyedében rátámadtak egy rasszizmus elleni felvonulás résztvevőire. A tüntetők a környéken elszaporodó náci graffitik ellen tiltakoztak.

Cikk ajánló

 • Levehetik a fóliát a trafikosok

  A vita a kaposvári rablógyilkosság után indult meg arról, könnyű célponttá teszi-e a trafikokban dolgozókat, hogy az üzletekbe az utcáról nem lehet belátni.

 • Névcserés támadás

  Az elmúlt években országszerte számos közterület és közintézmény kapott új nevet, de a folyamatot sok helyen vita kísérte.

 • Sok dolgozó az átlagnál is kevesebbet pihen

  Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6–7 órás országos átlagnál is kevesebbet.

 • Charlotte, a 6 millió fontos bébi

  Sokak szerint a brit kereskedők legalább annyira örülnek a kis hercegnő születésének, mint maga a család.

 • Gyula, a barátságos város

  Kiváló gasztronómiája, kulturális és szórakoztató programjai teszik teljessé Gyula idegenforgalmi kínálatát.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan