Befejezték Timosenko gyógykezelését

Befejezték szerdán Julija Timosenko volt ukrán kormányfő berlini gyógykezelését, és elbocsátották a Charité kórházból.
Az egyetemi klinika közleménye szerint a politikus krónikus porckorongbántalmát gerincbe fecskendezett gyógyszerrel kezelték. Az eljárást altatásban végezték el két alkalommal. A beteg állapota már az első beavatkozás után javult, a második kezelés hatására pedig tartósan és jelentősen csökkentek fájdalmai.

A gyógyszer és a kezelést kiegészítő gyógytorna révén Julija Timosenko egyelőre ugyan mankóval, de biztosan tud mozogni. Orvosai azt tanácsolták, hogy folytassa otthon a gyógytornát, és biztosították arról, hogy figyelemmel kísérik a terápia további alakulását - áll a közleményben, amely szerint a kezelés költségeit az ukrán politikus fizette ki.

Az 53 éves volt kormányfő március 7-én érkezett a német fővárosba gyógykezelésre. A Charité közleménye szerint a kórházból azzal a szándékkal távozott, hogy még szerdán Ukrajnába utazik.

Julija Timosenkót az ukrán parlament döntése alapján február 22-én helyezték szabadlábra. A volt miniszterelnök hétéves börtönbüntetését töltötte, amelyre 2011 októberében ítélték hivatali hatalommal visszaélés vádjával. A Haza (Batykivscsina) nevű párt vezetője a várakozások szerint indul a május 25-i előre hozott elnökválasztáson.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu