Rágyújtotta házát családjára

Őrizetbe vettek pénteken Lengyelországban egy férfit annak a gyanújával, hogy rágyújtotta házát a családjára biztosítási csalás végett. A lángokban a feleségén kívül négy gyereke lelte halálát.
A tűzoltóknak a pár ötödik gyerekét sikerült kimenteniük a ház egyetlen nyitott, padlástéri ablakán keresztül. Az összes többi ablaktábla be volt reteszelve.

A férfi azért vált gyanússá, mert a tűzeset előtt - állítása szerint - fenyegető szöveges telefonüzeneteket kapott. Kiderült azonban, hogy azok az ő egyik mobiltelefonjáról érkeztek, azaz nagy valószínűséggel maga írta és küldte őket.

Tanúvallomásában azt állította, hogy a tűz idején a háztól távol, bútorgyártó műhelyében volt. A távközlési adatok azonban azt mutatják, hogy a férfi mobiltelefonja a kérdéses időben a lángoló ház közelében volt. További gyanús tény, hogy pár héttel a tűz előtt életbiztosítást kötött feleségére. Mindezek alapján az ügyben illetékes gliwicei ügyészség úgy véli, a férfi biztosítási csalás céljából végzett csaknem egész családjával.

A gyanúsított tagadja, hogy bármi köze lenne a tűzhöz, amely még tavaly májusban volt.

Tűzhalált halt gyerekei közül a legkisebb négy, a legnagyobb 18 éves volt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu