Osztrák Néppárt: rendkívüli választói bizalom a Fidesznek

A Fidesszel szembeni rendkívüli választói bizalom megnyilvánulásaként értékelte a vasárnapi parlamenti választások előzetes eredményét hétfőn a konzervatív Osztrák Néppárt.
A kisebbik osztrák kormánypártnak, a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt osztrák tagpártjának európai és külügyi szóvivője, Reinhold Lopatka az APA osztrák hírügynökséghez eljuttatott közleményében figyelemreméltónak nevezte ezt a bizalmat és bizakodásának adott hangot abban a tekintetben, hogy a kampányidőszak után "ismét eljön az idő megoldásokat keresni az egyes nézetkülönbségekre, amilyenek két szomszédos ország között újból és újból felléphetnek". A szóvivő hozzátette azt is: abból indul ki, hogy "Magyarország, ahogy eddig is, a jövőben is betart minden európai uniós szabályozást és tiszteletben tartja az EU közös alapvető értékeit".

A radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt gratulált Orbán Viktornak újabb választási győzelméhez. A legnagyobb osztrák ellenzéki párt külpolitikai szóvivője, Johannes Hübner közleményében úgy fogalmazott, a "karizmatikus" politikus, Orbán Viktor elmúlt négy évben sikeres politikát folytatott, ami a választásokon elnyerte a "bizalom megérdemelt bizonyítékát".

A Fidesz elnöke "úgy tette rendbe az ország gazdaságát, hogy nem hárította annak terheit a lakosságra és nem vett igénybe nemzetközi segítséget" - vélekedett az FPÖ szóvivője. Eközben megőrizte a társadalom összetartását, az ország függetlenségét és önálló döntésekre való képességét, kiváltva egyúttal "az uniós nomenklatúra szembenállását" és "a reformok szabotálására irányuló, sikertelen kísérleteket".

Cikk ajánló

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan