Osztrák Néppárt: rendkívüli választói bizalom a Fidesznek

A Fidesszel szembeni rendkívüli választói bizalom megnyilvánulásaként értékelte a vasárnapi parlamenti választások előzetes eredményét hétfőn a konzervatív Osztrák Néppárt.
A kisebbik osztrák kormánypártnak, a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt osztrák tagpártjának európai és külügyi szóvivője, Reinhold Lopatka az APA osztrák hírügynökséghez eljuttatott közleményében figyelemreméltónak nevezte ezt a bizalmat és bizakodásának adott hangot abban a tekintetben, hogy a kampányidőszak után "ismét eljön az idő megoldásokat keresni az egyes nézetkülönbségekre, amilyenek két szomszédos ország között újból és újból felléphetnek". A szóvivő hozzátette azt is: abból indul ki, hogy "Magyarország, ahogy eddig is, a jövőben is betart minden európai uniós szabályozást és tiszteletben tartja az EU közös alapvető értékeit".

A radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt gratulált Orbán Viktornak újabb választási győzelméhez. A legnagyobb osztrák ellenzéki párt külpolitikai szóvivője, Johannes Hübner közleményében úgy fogalmazott, a "karizmatikus" politikus, Orbán Viktor elmúlt négy évben sikeres politikát folytatott, ami a választásokon elnyerte a "bizalom megérdemelt bizonyítékát".

A Fidesz elnöke "úgy tette rendbe az ország gazdaságát, hogy nem hárította annak terheit a lakosságra és nem vett igénybe nemzetközi segítséget" - vélekedett az FPÖ szóvivője. Eközben megőrizte a társadalom összetartását, az ország függetlenségét és önálló döntésekre való képességét, kiváltva egyúttal "az uniós nomenklatúra szembenállását" és "a reformok szabotálására irányuló, sikertelen kísérleteket".

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu