Megöltek egy palesztin fiút Jeruzsálemben

Elítélte az Európai Unió és az Egyesült Államok szerdán, hogy Izraelben elraboltak és meggyilkoltak egy 16 éves palesztin fiút.
Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője súlyos aggodalmát fejezte ki a történtek miatt, és arra szólította fel a feleket, hogy tanúsítsanak maximális önmérsékletet.

Hangoztatta egyúttal, hogy a bűnösöket mielőbb az igazságszolgáltatás kezére kell juttatni, és üdvözölte azt az izraeli bejelentést, hogy a hatóságok fokozott erőfeszítéseket tesznek az ügy felderítésére.

Az Egyesült Államok részéről John Kerry külügyminiszter adott ki közleményt, amelyben - Washington együttérzésének tolmácsolása mellett - arra figyelmeztetett, hogy "a bosszúvágy vezérelte cselekedetek csak súlyosbítják a már így is robbanékony és érzékeny helyzetet".

Az izraeli hatóságok gyanúja szerint a fiú meggyilkolása megtorlás lehet azért, hogy Ciszjordániában a múlt hónapban elraboltak és megöltek három izraeli tizenévest.

A palesztin fiú eltűnését kedd éjjel jelentették kelet-jeruzsálemi lakhelyéről. Holttestét reggel találták meg a város erdős részén.

Mahmúd Abbász palesztin elnök közleménye Izraelre hárította a felelősséget a halálesetért, míg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a lehető leggyorsabb nyomozást kérte a rendőrségtől.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu