Phenjan ismét rakétákkal kísérletezett

Észak-Korea feltehetőleg ballisztikus rakétákkal kísérletezett vasárnap, két lövedék csapódott be a nyílt tengerbe az ország partjaitól keletre - közölte Dél-Korea.
Phenjan az utóbbi időben számos rakétakísérletet hajtott végre, nyilvánvalóan afeletti dühe kifejezéseként, hogy nem kap újabb segélyt külföldről, valamint hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatot tart a Koreai-félsziget térségében.

A rakétákat a déli határtól nem messze lévő Keszong város körzetéből indították el, és hatótávolságuk 500 kilométer volt - közölte a dél-koreai hadsereg vezérkarának névtelenül nyilatkozó egyik tisztségviselője.

Észak-Korea rendszeresen végez rakétakísérleteket, de az idén sokkal többet a megszokottnál. Dél-Korea szerint Phenjan február 21-e óta 90 rakétát vagy tüzérségi lövedéket lőtt ki. Ezek közül 10-nél több volt ballisztikus rakéta.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan