Moszkva betartja az INF-szerződést

Az orosz vezérkari főnök szerint országa betartja a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú rakéták és robotrepülőgépek felszámolásáról szóló (INF-) szerződést, amelynek megsértésével Moszkvát vádolja az amerikai kormányzat.
Valerij Geraszimov tábornok ezt amerikai kollégájával, Martin Dempsey tábornokkal folytatott csütörtöki telefonbeszélgetésében szögezte le - jelentette az orosz RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A washingtoni vád és az azt támogató szerdai NATO-közlemény tovább rontott Oroszország és az Egyesült Államok évtizedek óta legrhűvösebb viszonyán. Az amerikai kormány nem hozta nyilvánosságra, hogy konkrétan mivel sérti meg Oroszország a szerződés előírásait, de a The New York Times kedden azt írta, hogy Washington szerint Moszkva többször is engedély nélküli hajtott végre fegyverkísérleteket a szerződés hatálya alá eső cirkálórakétákkal.

Az Egyesült Államok felszólította Oroszországot, hogy magas szinten vitassák meg a kérdést. Az orosz külügyminisztérium alaptalannak minősítette a vádat, és közölte, hogy Oroszországnak is vannak panaszai az Egyesült Államokkal szemben a szerződés betartása ügyében.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu