Fosztogatásba torkollt egy halottvirrasztás

Fosztogatásba torkollt vasárnap éjjel az Egyesült Államokban egy halottvirrasztás.
A gyertyafényes megemlékezés St. Louis-ban volt a város egyik zömmel feketék lakta peremkerületében. A több ezer gyászoló arra a 18 éves, fegyvertelen fekete fiatalra emlékezett, akit előző este - dulakodás közben - több lövéssel halálosan megsebesített egy rendőr.

A virrasztás után néhányan a tömegből kirakatokat törtek be és kifosztottak több boltot, és sorra beverték az autók ablakait. Ami a zsákmányt illeti, szemtanúk elmondása szerint italon, élelmiszereken kívül még vécépapírkötegeket is cipeltek magukkal a fosztogatók.

A rendőrség ott volt a helyszínen, de nem lépett fel a zavargókkal szemben. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a járőrautókban ülve tűrték, hogy a zavargók a kocsik tetején ugráljanak és gyalázzák őket .

Személyi sérülésekről nincs hír, az anyagi kár viszont jelentős.

Ami a szombati halálesetet illeti, a nyomozás még csak a kezdeti szakaszban van. A dulakodásról nincs perdöntően használható térkamera-felvétel. A nyomozás során egyebek között elemzik a rendőr és a lelőtt férfi vérének összetételét is, és a vizsgálat eredménye csak hetek múlva várható. A rendőrt kényszerszabadságolták, bőrszínét nem közölték.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan