Fosztogatásba torkollt egy halottvirrasztás

Fosztogatásba torkollt vasárnap éjjel az Egyesült Államokban egy halottvirrasztás.
A gyertyafényes megemlékezés St. Louis-ban volt a város egyik zömmel feketék lakta peremkerületében. A több ezer gyászoló arra a 18 éves, fegyvertelen fekete fiatalra emlékezett, akit előző este - dulakodás közben - több lövéssel halálosan megsebesített egy rendőr.

A virrasztás után néhányan a tömegből kirakatokat törtek be és kifosztottak több boltot, és sorra beverték az autók ablakait. Ami a zsákmányt illeti, szemtanúk elmondása szerint italon, élelmiszereken kívül még vécépapírkötegeket is cipeltek magukkal a fosztogatók.

A rendőrség ott volt a helyszínen, de nem lépett fel a zavargókkal szemben. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a járőrautókban ülve tűrték, hogy a zavargók a kocsik tetején ugráljanak és gyalázzák őket .

Személyi sérülésekről nincs hír, az anyagi kár viszont jelentős.

Ami a szombati halálesetet illeti, a nyomozás még csak a kezdeti szakaszban van. A dulakodásról nincs perdöntően használható térkamera-felvétel. A nyomozás során egyebek között elemzik a rendőr és a lelőtt férfi vérének összetételét is, és a vizsgálat eredménye csak hetek múlva várható. A rendőrt kényszerszabadságolták, bőrszínét nem közölték.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu