Földcsuszamlás Hirosimában

Legalább 36 ember meghalt szerdán a Hirosimában történt földcsuszamlásokban, további hét embert eltűntként tartanak számon a legújabb adatok szerint - közölte a japán média.
A halottak között van egy két- és egy tizenegy éves kisfiú, illetve egy tűzoltó, aki a mentés során vesztette életét.

A korábbi híradások legalább 18 halálos áldozatról és 13 eltűntről szóltak. Helyi idő szerint szerdán éjszakáig újabb holttesteket találtak, velük együtt 36-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Illetékesek közölték: nehéz megállapítani, hogy pontosan hányan tűntek el.

Szerda reggelig, 24 óra leforgása alatt, csaknem 240 milliméter csapadék hullott Hirosimára. A heves esőzések miatt erősen felázott a föld, ami több helyütt fölcsuszamlásokat okozott a város hegyvidéki peremkerületeiben.

A város környéki hegyoldalakból lezúduló sár több városnegyedben okozott károkat, 15 kilométer hosszan a Nenotanigava folyó mentén. Az NHK japán televízió felvételein sárral és törmelékkel ellepett épületeket lehet látni.

Nagy erőkkel folyik a kutatás a túlélők után, a kormány több mint hatszáz katonát küld a mentéshez. Rendőrségi helikopterekkel, kötélhágcsókkal menekítik ki a lakókat. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy további esőzések várhatók és ezek újabb fölcsuszamlásokhoz vezethetnek.

A hirosimai tragédia miatt Abe Sindzó miniszterelnök megszakította vidéki nyaralását, és visszatért Tokióba.

Illetékesek közlése szerint a földcsuszamlás olyan váratlanul és hirtelen történt, hogy csak órákkal később jutott el a lakossághoz a veszélyes helyek elhagyására felhívó figyelmeztetés. A város polgármestere, Macui Kazumi megígérte, hogy kivizsgálják az esetet.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan