Késes támadót lőttek agyon egy párizsi rendőrségen

Késsel felfegyverkezve próbált behatolni egy férfi egy párizsi rendőrkapitányságra csütörtökön egy férfi, akit a rendőrök a helyszínen agyonlőttek.
A támadó henteskéssel a kezében megrohanta az épület előtt álló rendőröket, és azt kiabálta, hogy "Allahu akbar" (Allah a legnagyobb), mire a rendőrök azonnal agyonlőtték. Nevük mellőzését kérő rendőrségi források elmondták, hogy a férfi ruházatában vezetékek futottak, ezért azt gyanították, hogy robbanómellény is lehet rajta. A tűzszerészek később megállapították, hogy a támadónál nincs robbanóanyag, a rajta lévő szerkezet utánzat. A támadót egyelőre nem azonosították.

Egy szintén név nélkül nyilatkozó rendőr azt is elmondta, hogy valószínűleg nem egyszerű bűncselekményről, hanem terrortámadásról van szó.

A környéket teljesen lezárta a készenléti rendőrség, és az iskolákat is bezárták. A járókelőket felszólították, hogy húzódjanak be az utcában található boltokba, amelyek le is húzták redőnyeiket. A gyerekeket egy közeli óvodába vitték, melynek bejáratát szintén lezárták. Bernard Cazeneuve belügyminiszter is a helyszínre sietett.

A férfi pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után támadt a rendőrségre. Az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője elmondta: a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján nagy a feszültség a testületben. "Folyamatos a riadókészültség" - magyarázta Yvan Assioma.

Nem sokkal a támadás előtt Francois Hollande francia elnök arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is "félelmetes fenyegetést" jelent az országra, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem a köztársaság ellen elkövetett merényletek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu