Külföldiekre támadtak Kölnben

Ismeretlenek csoportosan külföldiekre, pakisztáni és szíriai állampolgárokra támadtak vasárnap este a németországi Kölnben, a város pályaudvarának a környékén.
A kölni rendőrség hétfői tájékoztatása szerint közösségi oldalakon megjelent, szélsőjobboldali felhívások nyomán szerveződtek a támadók csoportjai.A rendőrség közlése szerint egy húsz fős csoport hat pakisztánit támadott meg, közülük kettőt sérülésekkel kórházba szállítottak. Nem sokkal később öt személy megtámadott egy 39 éves szíriait, aki könnyebben megsérült.

Embervadászatra mentek

A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomozást indított, egyebek között annak tisztázása miatt is, hogy a kilengések elkövetőit idegenellenesség vezérelte-e. Egyelőre nem világos, hogy a két esett között van-e összefüggés. A kölni Express újság úgy tudja, hogy rockerek, huligánok a Facebookon egyeztettek arról, hogy a "kölni belvárosban embervadászatra mennek".

Norbert Wagner, a kölni rendőrség bűnügyi osztályának vezetője hétfőn megerősítette a lap értesüléseit. Hozzátette, hétfőtől kezdődően megerősítették a rendőri jelenlétet a városban, különös tekintettel a kölni dóm közelére. A rendőrségnek már vasárnap délután voltak olyan információi, amelyek szerint bizonyos személyek csoportban szándékos provokációkra készülnek, ezért jelentős erőket mozgósított a belvárosban.

Motoros bandák és szélsőjobbosok támadtak

A rendőrök négy személyt előállítottak, majd elengedték őket. Egyelőre nem tudni, hogy ők a támadók közé tartoztak-e. A rendőrség az incidenseket követően 153 személyt hallgatott ki, közülük tizenhármat azonosított, akiket korábban már szélsőjobboldali nézetekhez kapcsolódó kihágások miatt ismertek a hatóságok és további tizennyolcat, akik különféle motoros bandákhoz, például a Hell's Angels nevű klubhoz tartoztak. A rendőrség senkit nem vett őrizetbe.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu