Négyen haltak meg a kanadai lövöldözésben

Négy halálos áldozata van a Saskatchewan államban, La Loche-ban történt lövöldözésnek, többen megsérültek - jelentette be helyi idő szerint pénteken a kanadai rendőrség.
A hatóság megerősítette, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták. Arról nem adtak tájékoztatást, hogy mi lehetett a támadás indítéka.

A rendőrök mindazonáltal azt is közölték, hogy az iskola lezárását feloldották, minden gyereket biztonságos helyre vittek.

 
A svájci Davosban, a Világgazdasági fórumon tartózkodó kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau korábban arról számolt be, hogy öten meghaltak, s ketten válságos állapotban vannak. A rendőrség a sebesültek pontos számát nem közölte. "Ez minden szülő legrosszabb rémálma" - húzta alá Trudeau. Kanadában több mint húsz éve nem volt ennyi halálos áldozatot követelő lövöldözés. 1992-ben a montreali egyetemen szintén négy emberrel végzett egy támadó.
A mostani merénylő az iskola mellett egy másik helyszínen is lövöldözött. A település polgármestere arról számolt be, hogy a támadó saját otthonában kezdett lövöldözni, testvéreit ölte meg, és utána indult a középiskolába, ahol az ő lányát is megölte, aki az iskola egyik tanára volt. A lövöldözőt az iskola épülete előtt fogták el.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu