Robbantássorozat Damaszkuszban

Legalább negyvenöt ember meghalt és több mint százan megsebesültek három robbantásos merényletben a szíriai fővárosban.
Legalább negyvenöt ember meghalt és több mint százan megsebesültek három robbantásos merényletben a szíriai főváros, Damaszkusz főként síiták lakta külvárosi negyedében - közölte a SANA szíriai állami hírügynökség.

A korábbi hírek két merényletről szóltak.A szíriai állami média szerint a Damaszkusz déli Szajjida Zainab külvárosi negyedének mecsetében lévő síita szenthelynél, Mohamed próféta unokájának mauzóleumánál egy gépkocsiba rejtett pokolgépet hoztak működésbe, és két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja negyvenhét halálos áldozatról számolt be, és figyelmeztetett, hogy számuk nőhet, mert sok sebesültnek súlyos az állapota. A mauzóleum fontos zarándokhely a síiták számára, ugyanakkor a szélsőséges szunniták elutasítják az ilyen jellegű emlékhelyeket. Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet és más iszlamista csoportok ahol tudják, rombolják az ideológiájukkal ellenkező műemlékeket. A Szajjida Zainabban lévő szenthelynél az utóbbi években többször is követtek már el robbantásos merényleteket.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu