Folyamatos az emberáradat

76 ezer menekült érkezett eddig idén Görögországba.
Nem csökken a balkáni útvonalon érkező migránsok száma: januárban közel
63 ezer, februárban pedig újabb 28 ezer migráns lépte át a szerb–horvát, majd a horvát–szlovén határt, és távozott tovább Ausztriába – derült ki a két ország belügyminisztériumának jelentéséből.
 

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának  hétfői jelentése szerint 76.607 menekült érkezett Görögországba az év eleje és február 13. között.


Közben kiderült, hogy a szilveszteri kölni tömeges molesztálás miatt őrizetbe vett 58 férfi közül csupán három volt „igazi” menekült (két szír és egy iraki). Az elkövetők többsége algériai (25 fő) és tunéziai (21) nemzetiségű bevándorló volt, továbbá három német, három marokkói, egy-egy líbiai, iráni és montenegrói állampolgár is részt vett a bűncselekményekben.

A német hatóságok egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy központilag szervezett támadásokról lett volna szó, inkább a közösségi médián keresztül szerveződött a támadássorozat.    

Szíria

Tagadja Ankara, hogy török katonák hatoltak volna be Szíriába, és közölte: nem is tervezik, hogy szárazföldi erőket vezényeljenek oda.

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a Time magazinnak azt mondta: nem tervezik az orosz katonákat a végtelenségig Szíriában állomásoztatni. Arra a kérdésre válaszolta ezt, hogy segítenek-e szövetségesüknek, al-Aszad elnöknek, hogy Szíria-szerte helyreállítsa hatalmát.

Két kórházat ért bombatalálat Észak-Szíriában. Egy olyan kórházban, amelyet az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet támogat, heten meghaltak, és az MSF nyolc embere eltűnt. Egy gyerekkórházban legalább két gyerek meghalt a támadásban. 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu