Ámokfutó gyilkolt Michigan államban

Feltehetőleg egy ámokfutó lelőtt legalább hat embert szombat este Michigan amerikai államban különböző médiumok jelentése szerint. Egy helyi médium, a WWMT szerint a feltételezett tettest elfogták.
A legutóbbi információk szerint a tettes négy embert lőtt le egy étteremnél, kettőt pedig egy autókereskedésnél. A halálos áldozatok között egy nyolcéves kisfiú is van. Míg korábbi jelentések szerint egy másik gyerek, egy 14 éves lány is meghalt, egy nyomozó később azt közölte, hogy a lány súlyosan megsebesült, de nem halt meg. Rajta kívül súlyos állapotban van egy nő is.

Az ámokfutó első és az utolsó lövése között több óra telt el. A rendőrséget először egy társasházhoz hívták ki, mert ott egy nőt több lövéssel meglőttek, majd az autókereskedéshez, ahol két embert lelőttek. Végül az étteremhez riasztották a rendőröket, mert ott a fegyveres egy rövid szóváltás után tüzet nyitott autójukban ülő emberekre, és megölt négyet, egyet pedig megsebesített. Az utóbbi a 14 éves lány. A társasháznál több lövéssel megsebesített nő szintén súlyos állapotban van.

A hatóságok köztéri kamerák felvételei alapján jutottak a gyanúsított nyomára. A sötétkék Chevroletet vezető férfit egy közúti jelzőlámpánál vették őrizetbe. A kocsiban egy félautomata fegyvert találtak. A férfi nem tanúsított ellenállást. Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy mi lehetett a gyilkos indítéka. A gyanúsított a 45 éves, fehér bőrű, büntetlen előéletű Jason Dalton. A rendőrség szerint a tettes vaktában kezdett el lövöldözni. Az áldozatok között semmilyen kapcsolat nem volt, ahogy köztük és a tettes között sem.

Kalamazoo egy 76 ezer lakosú város 190 kilométerre nyugatra Detroittól. Az utóbbi években megsokszorozódott az Egyesült Államokban a lőfegyverrel elkövetett tömeggyilkosságok száma: 2014-ben 281, tavaly pedig 330 ilyen történt, évente mintegy 30 ezer áldozattal.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu