Lövöldözés Pittsburgh mellett, többen meghaltak

Két férfi tüzet nyitott egy bulizó társaságra helyi idő szerint szerda este Pittsburgh közelében, az Egyesült Államokban; legalább öten meghaltak, többen megsebesültek - jelentette a helyi média.
A súlyos incidens a pennsylvaniai várostól 13 kilométerre keletre lévő, mintegy 16 ezer lakosú Wilkinsburgben történt egy családi ház kertjében. Amikor az egyik támadó tüzet nyitott, az emberek megpróbáltak bemenekülni a házba, de a másik lövöldöző az utcáról vagy a szomszédos kertből tovább tüzelt rájuk.

A WPXI rádió szerint négy nő és egy férfi halt meg a lövöldözésben.

A helyszínre sok mentő- és rendőrautó érkezett. Négy embert súlyos, válságos állapotban kórházba szállítottak, az egyik halálos áldozat már ott vesztette életét.
Az egyik szemtanú, Kayla Alexandra elmondta, hogy legalább húsz lövést hallott.
A helyszín közelében, egy szűk utcácskában a kövezeten töltényhüvelyek tucatjai hevertek. A tettesek szökésben vannak.

Az Egyesült Államokban előforduló lövöldözések nagy száma ismét felszította a vitát a fegyvertartásról, és a novemberben esedékes elnökválasztás kampányának is egyik kiemelt témájává tette.

Barack Obama amerikai elnök korábban - kiváltképpen az egyik connecticuti általános iskolában 2012-ben elkövetett mészárlás óta - többször is sürgette a kongresszust, hogy szigorítson a fegyverviselési szabályokon, az erre irányuló felhívásai azonban mindeddig eredménytelennek bizonyultak.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu