Elkavarták Abdeslam búvóhelyének címét

Panaszt nyújtott be a párizsi főügyész ellen Salah Abdeslam, a francia fővárosban novemberben elkövetett merényletek feltételezett főszervezője, amiért Francois Molins állítólag "megsértette a nyomozás titkosságát" - közölte pénteken Sven Mary, a gyanúsított ügyvédje.
Kiderült, mit mondott Salah Abdeslam a kihallgatásán. Mesélt a merénylőkről, és elismerte, hogy ő is részt vett a támadásban - írja az Index. 

Már régóta ismerték Abdeslam búvóhelyét, de az erről szóló rendőrségi jelentés elakadt egy kapitányságon. Részletek itt.

Abdeslam védőügyvédje szerint Francois Molins akkor sértette meg a nyomozás titkosságát, amikor szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az előző napon Brüsszelben elfogott gyanúsított miket mondott kihallgatása során a belga nyomozóhatóságoknak. "A kihallgatás bizonyos részeinek egy sajtótájékoztató keretében történő felolvasása a szabályok megsértését jelenti" - húzta alá Sven Mary.

A belga ügyvéd Molins eljárási módját is bírálta. Véleménye szerint a francia főügyésznek nem lett volna szabad a belga eljárás ezen szakaszában bármiről is tájékoztatást adnia. "Szemmel láthatóan kulturális különbség van a bírák körében Belgium és Franciaország között a sajtó tájékoztatását illetően" - tette hozzá.

Abdeslamot és két társát pénteken vették őrizetbe a brüsszeli Molenbeek negyedben. Salah Abdeslamot, akit a rendőrök lábon lőtték az akció során, egy fokozottan őrzött börtönbe szállították a nyugat-belgiumi Brugge városában.

Nem beszél

Salah Abdeslam a merényletek óta nem működik együtt a hatóságokkal - közölte pénteken Koen Geens belga igazságügyi miniszter.

"A szövetségi főügyész arról tájékoztatott, hogy Salah Abdeslam a zaventemi és a metróállomásban végrehajtott támadások óta nem akar beszélni" - jelentette ki a tárcavezető a parlament előtt tartott felszólalásában.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu