Azonosították a harmadik repülőtéri robbantót

Azonosították annak a "terrorkommandónak" a harmadik tagját, amely a hét elején robbantásos merényletet követett el a brüsszeli nemzetközi repülőtéren.
A hatóságok pénteki közleménye szerint a férfit, akit akkor még csak Faycal C.-ként említettek, az ügyészség épülete mellett vették őrizetbe.

A közleményben még nem utaltak arra, hogy ez az ember a térfigyelő kamerák felvételein is látható háromfős terrorcsoport "harmadik tagja", aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt a brüsszeli repülőtéren. Két társa önmagát is felrobbantotta a keddi merényletben. A Le Soir francia nyelvű belga napilap értesülése szerint az a taxisofőr ismerte fel, aki a támadókat a reptérre szállította.

Szabadúszó újságíró vezette a halálbrigádot?

A Le Soir szerint Cheffou volt a kommandó vezetője, illetve ő szervezte be a két másik embert. Más belga újságok hasonló tartalmú cikkeket közöltek, amelyekben az állt, hogy Cheffou szabadúszó újságíró.

Az Iszlám Állam fegyveresei elleni európai razziák keretében csütörtökön Belgiumban kilenc, Németországban két embert vettek őrizetbe a 31 halálos áldozattal járó brüsszeli merényletek, valamint a 130 halottat követelő tavaly novemberi párizsi terrortámadásokhoz kapcsolódóan.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu