Holnap részlegesen megnyithatják a Zaventem repteret

Szerdán részlegesen megnyithatják újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol egy héttel ezelőtt kettős robbantásos merényletet hajtottak végre - közölte a légikikötőt üzemeltető vállalat igazgatója.
Arnaud Feist a L'Echo című belga lapnak adott keddi interjújában kifejtette, hogy a repülőtér működésének teljes helyreállítása akár hónapokig is eltarthat.
Szerdán - ha meg is nyitják - még csak a teljes kapacitás 20 százalékával üzemelhet a repülőtér, így óránként mindössze 800-1000 utast tudna kiszolgálni a létesítmény.

A Budapest Airport közleménye szerint még nem tudni, hogy mikor áll helyre a légiközlekedés abudapesti és a brüsszeli repülőtér között.

Az egy hete elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu