Nincs mese: a Fradi új csillaga a világ legjobbja!





2023 Varga Barnabás éve. Idén a Fradi új csillaga a legeredményesebb csatár a világon, mindenkinél gólerősebb: Haaland, Mbappé és a többiek csak a vert mezőnyben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.06.
Varga Barnabás Erling Haaland Kylian Mbappe Fradi toplista

Sokan féltették őt is, a Fradit is, de telitalálatnak bizonyult az NB I-es gólkirály Varga Barnabás nyári szerződtetése a Paksi FC-től. A kacskaringós pályafutása során csak az utóbbi 2-3 évben befutott, 28 éves csatár ott folytatta a góllövést a fővárosi zöld-fehéreknél, ahol a tolnaiaknál abbahagyta. A klubcsapataiban tavasszal, majd ősszel is szorgalmasan termelő (sőt, már a válogatottban is Szalai Ádám méltó utódaként emlegetett) támadó hátát nézi az egész világ, a sportág legnagyobb sztárjaitól a földkerekség összes élvonalbeli futballistájáig.

Varga Barnabás tovább szárnyal: ott folytatta a gólszerzést a Fradiban, ahol Pakson abbahagyta
Varga Barnabás megállíthatatlan, igazi gólgarancia a játéka       Fotó: Koncz Márton / Nemzeti Sport

Varga a 2023-as naptári évben (tehát január óta) 35 tétmérkőzésen lépett pályára a Paks, majd az FTC mezében, és ezeken 35 gólt szerzett. Ezzel világsztárokat is maga mögé utasít a foci statisztikáival foglalkozó Transfermarkt adatbankja szerint.

Gólok a 2023-as tétmeccseken:

1. Varga Barnabás (magyar, Paks/Ferencváros) 35

2. Erling Haaland (norvég, Manchester City - angol) 33

3. Mauro Icardi (argentin, Galatasaray - török) 30

4. Lautaro Martínez (argentin, Internazionale - olasz) 30

5. Denis Bouanga (gaboni, Los Angeles FC - amerikai) 30

6. Kylian Mbappé (francia, PSG) 29

Legutóbb csütörtökön, az olasz Serie A-ban ötödik Fiorentina vendégeként játszott Konferencia-liga-csoportrangadón (2-2) is eredményes volt Varga: a 25. percben ő lőtte a Fradi vezető gólját Firenzében. A ráadásban a Violák döntetlenre mentették a meccset. A lefújás után így értékelt az Origo videójában:

Varga legközelebb vasárnap (16.30, tv: M4 Sport) gyarapíthatja a góljai és gólpasszai számát: az NB I-ben éllovas Fradi a sorozatban három vereség után az Üllői útra érkező DVSC-t fogadja a 9. forduló zárómeccsén.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás