„Szó sem lehet döntetlenről” – kiadta a jelszót a magyar válogatott focista





Kalmár Zsolt ugyanolyan jól teszi a dolgát a Fehérvárnál, mint hat éven keresztül Dunaszerdahelyen.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.
labdarúgás fehérvár fc Kalmár Zsolt

Augusztusban váratlanul kellett váltania Kalmár Zsolt magyar válogatott labdarúgónak. Dunaszerdahelyen a szurkolók imádták a játékost, akit érzékenyen érintettek a fejlemények. Ezen már túltette magát, s örül annak, hogy Fehérváron jó formába lendült, sorozatban két NB I-es bajnokit megnyertek. 

– Hamar befogadtak a koronázóvárosban. Megítélésem szerint a fehérvári játékosállomány minősége itthon a legjobb háromban van – mondta a Metropolnak Kalmár, aki vasárnap duplázott az MTK ellen.

Kalmár Zsolt
Fotó: Dömötör Csaba

Bár kilenc fordulót követően kissé korai arra tippelni, hogy a Fehérvár melyik pozíciót foglalja el a bajnokság végén, de Zsolt e felvetésünkre is válaszol.

–A tabella első felében lesz a helyünk, azaz konkrétabban az első öt között kell végeznünk.

Kikerülhetetlen a szombati Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatos kérdés: a Belgrádban a mieinktől elszenvedett 2-1-es fiaskójuk után mi várható a balkániaktól a Puskás Arénában?

Szerbiának csakis a három pont kiharcolása jelentheti a végcélt ezen az összecsapáson, mely számunkra nehéz lesz. Feltehetően ennek megfelelően vázol Marco Rossi szövetségi kapitányunk olyan taktikát, mely nyugalmat biztosít. Mi azonban nem játszunk döntetlenre, elvégre a három pont sokat jelent a németországi Eb-döntő felé.

Kalmár a Dusan Vlahovics–Szergej Milinkovics-Szavics szerb csatárduót veszélyesnek tartja, de további labdarúgóik is jól ismertnek számítanak.

Csapategység dolgában viszont mi vagyunk a jobbak, ezért nagyszerű csoportrangadót várok.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás