Teljesülhet Marco Rossi kulcsemberének álma: BL-nyolcaddöntős sztárklub viheti Sallait





A Lazio elhappolhatja Sallai Rolandot a Sevilla orra elől. Enyhülni látszik a Freiburg, akár már januárban másik topligába szerződhet a magyar válogatott ásza.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.12.
Sallai Roland Lazio Freiburg magyar válogatott Marco Rossi

Német sajtóhírek szerint ugyan a Freiburg nem engedné el Sallai Rolandot már januárban, de a német Bundesliga-középcsapat vezetőedzője nyitva hagyott egy kiskaput.

Sallai Roland és Marco Rossi szövetségi kapitány
Sallai Roland és Marco Rossi szövetségi kapitány        Fotó: Domotor Csaba / Nemzeti Sport

– Ha szükségünk lesz az erősítésre, megtesszük a kellő lépéseket, máskülönben ennyiben hagyjuk – utalt Christian Streich vezetőedző arra, hogy szeretné ugyan együtt tartani a keretét, de nincs kizárva fontos játékos távozása a téli átigazolási időszakban.

Márpedig erre esélye van a 26 éves, 46-szoros magyar válogatott támadónak is, akiért az utóbbi napok-hetek sajtóértesülései szerint bejelentkezett több angol Premier League-csapat és a spanyol Sevilla is. A legfrissebb hírek szerint pedig egy régi kérője, az olasz Lazio minden más érdeklődőt megelőzött a Sallaiért folytatott versenyben.

A 2018 óta Freiburgban játszó, de évek óta nyíltan a további előrelépés lehetőségét kereső magyar légiós piaci értéke 12 millió euró (4,5 milliárd forint), és a német klub nagyjából ennyit is remélhet érte – ha legkésőbb idén eladja. Jövő nyáron ugyanis lejár a szerződése, így akkor már ingyen távozhatna. A Lazio vezetői ugyan sokallják kiszemeltjük árát, de van egy nyerőnek tűnő ütőkártyájuk: a rómaiak horvát válogatott középpályásának, Toma Basicnak hasznát látná Streich, így ha őt is megkapják cserébe, a freiburgiak kevesebb pénzzel is beérnék Sallaiért.

Az olasz Serie A jelenlegi hetedik helyezettje a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős, februárban a Bayern Münchennel csap össze.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás