Véget ért a pechszéria, Marco Rossi hatalmasat nyerhet visszatérő kulcsemberével





Schäfer András vasárnap másodszor volt kezdő az idei Bundesliga-szezonban, az ő gólpasszával az Union Berlin begyűjtötte a három pontot a Darmstadt ellen. A 24 éves középpályás egészséges és egyre jobb formában van, így hamarosan visszatérhet a magyar válogatottba.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.30.
Marco Rossi Schäfer András Union Berlin magyar válogatott

A tavalyi szezonban háromszor sérült meg Schäfer András, és kétszer műtötték. Féléves kihagyás után, november végén visszatért a pályára, az Union Berlinben pedig szépen gyűjti a játékperceket.

Schäfer András hat és fél hónap után tért vissza a Bundesligában, de a BL-t csak kívülről figyelheti fájjó szívvel
Schäfer András egyre nagyobb szerepet kap az Union Berlinnél / Fotó: Facebook/1.FCUnionBerlin

Két alkalommal volt kezdő, ebből legutóbb múlt vasárnap, a Darmstadt ellen, amit az ő gólpasszával nyert meg a kiesés ellen menekülő együttes. A 24 éves középpályás hét Bundesliga-bajnokin játszott 297 percet, a komoly sérülések ellenére vissza tudott kerülni a csapatba, ráadásul a formájával sincs gond.

Külön kiemelendő, hogy Schäfer berlini pályafutását az sem befolyásolta, hogy a klub az idény közben edzőváltáson esett át, az új szakember, Danijel Jumic szintén számol a magyar válogatott játékossal. Visszatérése óta az Union Berlin kijött a gödörből, a hét bajnokijából hármat megnyert, kettőn pedig döntetlent ért el, ezzel öt pontra eltávolodott az osztályozót jelentő 16. helytől.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pedig minden bizonnyal dörzsöli a tenyerét, Schäfert ugyanis már több mint egy éve nélkülözi a csapatnál, legutóbb még 2022. szeptember 26-án, az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-találkozón húzta magára a címerest mezt.  A 24 éves középpályás a sérüléséig kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, és nagy érdemei voltak a magyar válogatott sikereiben.

Ezzel, hogy újra egészséges és a formája is egyre jobb, Rossi visszakapja a legjobb belső középpályását, és újra tudja majd pihentetni a Nagy Ádám–Callum Styles duó valamelyikét. A hétvégén igazi magyar rangadó lesz a Bundesligában, az Union Berlin vasárnap az RB Leipzig otthonában játszik, Schäfer Gulácsi Péterrel és a múlt héten visszatérő Willi Orbánnal nézhet majd farkasszemet.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás