Szilágyi Áron fontos döntést hozott, az olimpiát érinti





Van, ami még a történelmet író kardozónak sem sikerült az ötkarikás játékokon.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.01.11.
arany Szilágyi Áron olimpia világbajnok együttes

2012 óta verhetetlen egyéniben az olimpiákon a kardozó Szilágyi Áron. A Vasas sportolója már azzal történelmet írt, hogy egymás után háromszor, Londonban, Rióban és Tokióban is megnyerte a fegyvernem egyéni aranyérmét. Meglehet, más a helyében már a visszavonuláson gondolkozna, Áron azonban a nyári, párizsi játékok előtt motiváltabb, mint valaha. Az újdonsült édesapa nem kis céllal vág neki a francia fővárosnak.

Fotó: Knap Zoltán

Szilágyi természetesen az egyéni viadalt sem hanyagolja el, de ugyanolyan fontos a számára, hogy a csapattal is sikeres legyen. Tavaly világbajnok lett a gárda Milánóban, akkor eldöntöte, az arany a cél Párizsban is.

Mindennap azzal fekszem és kelek, hogy miként tudnám a legtöbbet kihozni magamból

– nyilatkozta a kardozó a Mandinernek. Hozzátette, pontosan tudják, hogy a világ- és Európa-bajnok együttesnek már csak egy arany hiányzik a kollekcióból.

„Mondhatnám, hogy már olimpiai lázban égek, de engem már nem csak a saját, egyéni sikereim motiválnak. A csapattal több Európa-bajnoki címet nyertünk, ám amikor legutóbb, Milánóban összejött a vb-arany, láttam, hogy Gémesi Csanádból mennyire önfeledten tört ki a feszültség, miután az égbe kiáltotta: »végre világbajnok is vagyok!« Nos, ekkor döntöttem el, hogy az olimpián, az egyéni sikerek mellett mindent elkövetek azért, hogy csapatban is a dobogó tetejére álljunk. Egy biztos: mindannyiunkban megvan a motiváció, hogy az aranyérem-kollekciónk teljes legyen!”

A Mandiner interjúját Szilágyi Áronnal ide kattintva olvashatod!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás